tirsdag den 16. juni 2015

Less is bore - noget andet end have

Less is bore

Minimalist, det bliver jeg aldrig! Jeg foretrækker løvefødder og rødt fløjl og maximalisme til hver en tid. Faktisk føler jeg at det der minimalisme bliver lidt tomt og følelsesforladt nogle gange.
Når jeg kommer ind i sådan et helt clean og skrabet hjem så tænker jeg: Hvor er alle deres ting, hvor lever de i virkeligheden når de ikke er i denne her hvide kulisse?

Når jeg så kommer ind i et maximalistisk hjem, så bliver jeg så meget mere opløftet. Skramlede arvestykker, møbler der (måske engang) kommer til at matche når de lige bliver malet og en støvfnuller i hjørnet, så føler jeg mig hjemme. Får lyst til at slå mig ned med en kop the og få en sludder om alt og ingenting.

Nu kommer det hele af at jeg egentlig manglede en læselampe til stolen i hjørnet. Stolen (gammel læderøreklapstol med brugsspor) i hjørnet mellem murstensmur (grim nygul) og savsmuldstapet på den anden væg (levn fra tidligere ejere – skal væk).

Jeg havde længe gået og kigget på den der grimme gule mur. Men – man maler jo ikke bare en mur! Det kan ikke gøres om igen, hvad nu når huset skal sælges og mange andre tanker. Så en dag tog jeg mig sammen og malede den Hvid! Af alle farver jeg ikke kan lide er hvid den mest u-elskede. Det var dog sådan et kompromis med mig selv om at jeg altid kunne male en anden farve ovenpå hvis det blev for slemt (lilla, turkis, grøn – mulighederne er uendelige). 

Gul murstensvæg med begyndende påmaling.

Nu havde jeg undersøgt ret grundigt hvordan man maler en mur, så valget faldt på Annie Sloanes kalkmaling. Resultatet blev en helt mat hvid der ændrer sig med lyset og dagens gang. Faktisk er jeg så glad for farven at den får lov til at blive da den minder mig om kalkede bindingsværkshuse og bonderoser.

Maling af væg godt i gang. Evig optimistisk mente jeg at det ikke var nødvendigt at 
dække særlig meget af. Heldigvis er malingen god og tung og løber ingen vegne.

Det ændrer dog ikke ved at jeg manglede en læselampe! Faktisk så så den der væg helt bar ud (horror vacui). Jeg fandt en gammel ikea-hylde der desværre var sort. Den fik en gang maling magen til væggen (Annie Sloan maling kan binde på næsten hvad som helst. incl. Glas). Tre gange maling og jeg havde en hvid hylde. Det fik jeg dog ikke en lampe af, men væggen så mindre tom ud.

Næsten færdig med at male og haveblade anbragt. Tapet på den anden væg er jeg begyndt at tage af 
(der sker dog ikke noget drastisk foreløbig. Må først tænke over et tapet)

Jeg kiggede i kassen med gamle lamper (den slags gemmer jeg naturligvis, man ved aldrig hvornår man lige kan bruge sådan én), der var absolut ingenting der passede og pæne lamper er ret dyre (altså medmindre man vil have en minimalistisk lampe!). Jeg fandt en gammel arvelampe frem, messingfarvet og med en masse fine krummelyrer. Den fik også en gang hvid maling magen til væggen. Nu har jeg så en hvid væg med en hvid lampe, et par malerier børnene har lavet fuldender billedet og giver noget tiltrængt farve.


                     Lampe malet. Et lag maling var nok.                      

Nu mangler jeg bare en lampeskærm, og få tapetseret den der væg hvor der er savsmuldstapet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar