tirsdag den 22. november 2011

Træfældning

November 2011
November er en stille måned i haven. Der er ikke flere blomster at se og alting er ved at være vådt og snasket. Især græsplænen. Der hvor der før var fin og lækker græsplæne har vi nu fået slidt mudderspor, dér hvor vi går mest. Man kan godt se at vi slider mere på omgivelserne end de to gamle der boede her før.
Vi har besluttet at fælde nogle træer. Der er simpelthen for mange store træer i haven. Der er et der står midt foran et vindue, det skal væk. Så er der en Kæmpe douglas gran lige ved køkkenhaven og lidt for tæt på huset, den skal også væk. Så er der de meget fine hængebirk - de skygger for hele haven, de skal også væk. Noget af det kunne vi måske selv klare, men dem lige ved huset skal der professionelle folk til at klare. Vi finder en autoriseret mand. Jeg er mere glad hvis han har en forsikringsmiley

Stigs træfældning.
Det bliver til to mænd hele dagen. Det er uden at få stubbene fræset op (det´dyrt). De er godt nok effektive, der går ikke lang tid før de første træer falder og bliver skåret ud i mindre bidder.

Her er det granen der stod foran vinduet, fyldt med vedbend.

Den store gran der skyggede for køkkenhaven, og stod tæt på huset. Fældningen kom til at gå ud over nogle hindbærbuske og køkkenhaven blev godt moset igennem.

Mens de nu lige var der fik de pillet resten af den fyr væk som stod op af drivhuset. Et lille let og kunstnerisk arbejde der tog 5 minutter. Han syntes vist det var lidt sjovt med udfordringen om ikke at vælte det vakkelvorne drivhus.

De to store hængebirk. Desværre - for jeg synes at de er så fine. Der var en mand i træet der hejsede grenene ned ovenfra for ikke at ødelægge silkefyren og havedammen (og hækken). Meget imponerende arbejde.
Her er træfælderens webside www.skoventreprenoeren.dk dem kan jeg kun anbefale.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar