Vafler anno 1894

I dag har vi lavet vafler, men ikke af den sædvanlige slags (altså den slags der kommer fra en pappakke fra supermarkedet) men en helt anden slags.

Jeg har en gammel husholdningsbog fra 1894, fra dengang man ikke var så fedtforskrækkede og dengang man lavede store portioner. Vi afprøvede en vaffel opskrift.



Man tar ½ Pot fed Fløde og pisker den til et fast Skum, 7 Æggeblommer samt passe Mel tilsættes, under det at det hele gjennemarbeides. Tilsidst røres Hviderne i, der er pisket til Skum. Vaffeljernet smøres med Smør; naar det er varmet, lægges en Skefuld af Massen deri og steges. Vaflerne spises med Syltetøj til.


Vi snød lidt. Vaffeljernet var elektrisk og skulle bare sættes i kontakten. Derudover puttede vi et par teskefulde sukker i dejen. Det var lidt svært at gætte hvilken mængde der var "passe Mel" Det viste sig at ca. 7 spiseskefulde med top var passende.


Vaflerne her var særdeles sprøde men nok noget fede :-)

Kommentarer

Send en kommentar