lørdag den 16. marts 2013

Gode gaver

Gaver er altid gode at få, men jeg synes også at det er dejligt at give gaver.

De store drenge fik en julegave som bare var et stykke papir. Her i denne uge fik de så deres rigtige julegave, en "weekend" tur til Oslo med DFDS. Selve turen er vældig billig, hvis man altså bor i de mindste kahytter og eftersom jeg bestilte turen på et særtilbud juleaften, så var det ikke mange kroner der skulle op af lommen. Maden var også bestilt på forhånd. På vejen hjem havde jeg bestilt det store kolde tag-selv bord (som godt kan anbefales). Det var også en (lærerrig) oplevelse for drengene, det er meget sjældent de har været ude og spise andre steder end fast food restauranter.

Indsejlingen til Oslo

 Operahuset i forgrunden (drengene var oppe på taget og ned igen, tre gange). I baggrunden det moderne højhusbyggeri.

Anden kultur og andet sprog

Jeg tog drengene ud af skolen i et par dage, så jeg synes også at det var nødvenigt med lidt indlæring på turen (sådan er det at være i byen med mor!). Vi tog på Kon-Tiki museet, et museum jeg husker fra min egen barndom.

Ra 2, sivbåden

Minsanten om ikke den 9 årige blev helt opslugt af den originale (sort/hvide) film der blev filmet med smalfilm kamera på ekspeditionen. Vi fik også snakket om udveksling af ideer mellem kulturer og hvorfor kulturer uddør, fiskeri og hajer samt meget mere. Da vi næsten var hjemme mente de begge at det havde været dejligt at slippe for at lære noget i skolen, de havde slet ikke opdaget at de havde været i livets skole *fnis*
Fantastisk at være i stand til at give dem en oplevelse som de var så glade for.

Kon-Tiki tømmerflåden var desværre ved at blive repareret. Tænk, det var allerede i 1947 at Thor Heyerdal sejlede over havet med denne båd.


Skeletter og mørke huler er en del af udstillingen om Påskeøerne. 
Lige noget for drengene.

Vi nåede også en tur med sporvogn.Obs. beklager at billederne ikke er så gode. Mit lille lommekamera er afgået ved den endelige død, så jeg har lånt min mors lommekamera. Jeg orkede ikke at slæbe det store kamera med, så billederne bliver derefter.

/Helle

3 kommentarer:

 1. Fantastiske gaver!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Åh hvor jeg føler med dig! Jeg har lige læst dit sidste indlæg og hvor er det bare typisk x-men at skovle alt til deres fordel. Jeg har ganske vist ikke hverken børn eller hus, men lige om lidt har jeg også kun kontanthjælp og så skal der nok også dyrkes grøntsager og købes dåsetomater.
  Jeg burde heller ikke skamme mig, men det gør jeg alligevel, for i dagens danmark er man jo ikke noget uden et job.

  Hvor er det godt at i fik den tur til Oslo, så i kunne få nogle huske- og hyggestunder sammen, midt i alt det grå.

  De allervenligste og varmeste hilsner herfra!
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Kæreste Helle. Tusinde tak for dit dejlige brev med frø. Altså hvor hyggeligt at komme hjem til et brev fyldt med glæde. Så tak for det - og jo det kan sagtens bruges kan du tro.

  Har selv været turen igennem for mange år siden, så jeg kender det godt. Det er barsk. Godt både du og drengene fik den tur. Vi var heldige og blive inviteret med på ferie af bedsteforældre, så mine fik også lidt ferie :)

  Kan du have det rigtig godt.

  Mange kærlige hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet