Sidste chance for at sanke

Så er det ved at være sidste chance hvis man vil samle ægte kastanjer. De super lækre kastanjer kan findes i skovbunden under de ægte kastanjetræer. I modsætning til den velkendte hestekastanje som kan bruges til kastanjedyr så kan den ægte kastanje spises.

Hvis man er heldig at kende nogen der har et træ, eller ved hvor et sted hvor træerne står, så kan man stadig nå at samle de nedfaldne kastanjer. Dem jeg har fundet i år har ikke været så store men alligevel saftige og søde.
Spisekastanjerne er ikke til at tage fejl af. De piggede frugter åbner sig selv når kastanjerne er klar til at blive samlet. Man kan også kigge efter de karakteristiske blade i skovbunden, de ligner slet ikke bladene fra hestekastanje.

Når kastanjerne er samlet skal de tørre (med mindre du spiser dem lige med det samme). De tørres bedst på et par aviser på køkkenbordet. De kan opbevares i køleskabet i et stykke tid eller fryses. Jeg har haft lidt varierende held med at fryse kastanjer. For nogle år siden da jeg fandt en masse store kastanjer gik det fint med at fryse dem. Sidste år var der mest små kastanjer og de blev bare kedelige og tørre af at blive frosset.

Jeg plejer at putte dem i ovnen og lade dem stå der indtil de er møre. Et godt kryds i den spidse ende af kastanjen gør det let at få skallen af.

Kastanjetræer er store før der kommer frugter på.


Kommentarer

  1. Vi sankede hestekastanjer i efterårsferien sammen med bærnebørnene. De er smukke, og det er sjovt at pakke dem ud og se, hvor store de er. Spisekastanjer har jeg altid købt; men det ville være sjovere selv at finde dem.

    SvarSlet
  2. Ja, hestekastanjer samler vi også :-)

    SvarSlet

Send en kommentar