En bunke dårlig samvittighed.

Forleden dag sad jeg og kiggede på forårsbillederne fra sidste år. Den 24. marts var der sne og først hen i midt april er der billeder af krokus.
I år er tempoet hæsblæsende, så hvad skal man give sig til de timer man har i haven, der er jo så meget. Jeg tog fat på en bunke dårlig samvittighed som jeg har haft liggende.

Jeg har en rigtig dejlig stor tretorn stående i haven (Gleditsia triacanthos) den tabte nogle grene i vinterstormen og en vissen gren var blevet savet af. De lå i en stor og tornet bunke. Af hensyn til børn, dyr og mig selv ville jeg skaffe mig af med de tornede grene ved at brænde dem.


Et lille bål i ovnen blev det til, og en masse rifter på hænderne. Selv om man er forsigtig, så er de der grene ret hidsige.

Her er den smukke tretorn i al sin pragt. Jeg ved ikke hvorfor den hedder tretorn, for den har ret mange torne, det er ikke lige et træ som børnene kravler op i.

Så røg den bunke dårlige samvittighed og vi kan alle færdes på græsplænen igen uden fare for liv og lemmer.

Jeg har lige tjekket om der var frø i frøkapslerne fra sidste år, det er der. Måske man skulle eksperimentere med at så små træer? Det er ikke hvert år der kommer frøkapsler. Forrige år var der ingenting, jeg tror sommeren var for dårlig. Sidste sommer var varm og god for en tretorn og der er masser af frø.

Kommentarer

  1. Vi kom for skade at plante vores i staudebedet, hvor det blev alt for dominerende, så det blev fældet, og jeg husker tydeligt de voldsomme torne, vi kom i infight med.

    SvarSlet
  2. Min er ikke voldsom som din, men det er en Sunburst, måske derfor. De er vist nemme at så, Ole på bloggen Oles Have har sået en del, de kom fint op.

    SvarSlet
  3. Det lyder spændende. Jeg har ellers læst et sted at de var vanskelige at få til at overleve, men det var de udenlandske. Frø fra et dansk træ er nok bedre egnede til at overleve vores forhold.

    SvarSlet

Send en kommentar